BusIT China

Ratings
Overall
5
Value: 4
Fun: 5
Staff: 4
Safety: 5
Organization: 4
Review

The overall program experience was super. I recommend it for future students who want to learn something and are ready for a new adventure!

Would you recommend this program?
Yes, I would
Year Completed
2017
Private Note to Provider (optional)
Hieronder zal ik de positieve en negatieve punten van dit programma opsommen :

• Hostels :
Het hostel in Hangzhou was een goede type hostel, proper en zeer vriendelijk personeel. Voor Shanghai en Beijing is het beter om een hostel op dat niveau te kiezen. Het hostel in Shanghai was qua hygiëne niet top en het hostel in Beijing was niet oke : heel onvriendelijk personeel, ook niet proper. Het enige dat ik oke vond was het goede ontbijt.

• Activiteiten :
De avondactiviteiten (zoals Karaoke) zijn super tof, dit moeten jullie blijven doen. Het brengt ons allemaal bij elkaar en helpt ons om elkaar beter te kennen. Buiten de avondactiviteiten zijn de gekozen activiteiten genoeg, we hebben veel kunnen zien in een korte tijd.

Bepaalde activiteiten moesten beter georganiseerd zijn : bij de West Lake in Hangzhou had ik graag de Lingyin Temple bezocht. De gids vond het beter om niet te gaan omdat het overbevolkt ging zijn. Maar ik was er toch liever geweest, spijtig. In de Forbidden city in Beijing hebben we een beetje informatie gehad maar het was vrij beperkt. Hetzelfde voor de Chinese muur : alles was top, we hebben genoeg tijd gehad om de muur op ons gemak te bezoeken, maar het nadeel was dat we helemaal geen info over de geschiedenis ervan hebben gekregen.

• Het eten :
In het algemeen was het eten goed. De gidsen kozen voor goede restaurants waarbij we meer over Chinese keuken hebben ontdekt. Het was ook praktisch dat het eten op voorhand werd betaald.

• Bedrijfsbezoeken :
Ik ben tevreden van alle bedrijfsbezoeken. Ik heb hierbij veel bijgeleerd en vond het interessanter dan de workshop. Het is een must voor toekomstige studenten! Misschien in de toekomst (als het mogelijk is) een bezoekje brengen naar het hoofdkantoor van Alibaba in Hangzou? Die had ik graag willen zien.

• Workshop :
Over de workshop zelf kan ik niet veel feedback geven omdat ik 2 dagen afwezig was en de 3e dag niet actief heb deelgenomen. Wat ik wel kan zeggen is dat de leeraar helpvol was, de locatie was ook aangenaam.

• Transport :
Alles verliep vlot, het was exact hoe het moest zijn.

• Gidsen :
Karen is heel geduldig, helpvol en gaf altijd advies over alles. Ze is exact wat ik van een gids zou verwachten.

Hope is heel tof, ze zorgt voor een goede sfeer en ik vond het leuk dat ze minder "serieus" met ons was. Ik zag haar meer als een vriendin dan een gids en dat is positief. Het enige nadeel is dat ze niet altijd oplettend was, soms vertrok ze vóór dat de hele groep bij elkaar was. Dit was niet leuk voor de personen die achterbleven. Maar in het algemeen was ze goed.

• Contact :
Soms was het moeilijk om in contact met de gidsen te blijven. Misschien is het best om op voorhand te zeggen waar we telefoonnummers kunnen kopen om het contact te vergemakkelijken. Maar het kan ook heel goed zonder.
Media
Photos